DIZAYN-KOD TAMOILLARI ASOSIDA TARIXIY HUDUDLAR UCHUN KICHIK ARXITEKTURAVIY SHAKLLARNI LOYIHALASH YECHIMLARI (CAHIERS MAGELLANES-NS, 2024)
Maqolada shaharning tarixiy hududlari uchun kichik arxitekturaviy obyektlarni dizaynini ishlab chiqish usullari, qoidalari, moslashtirish yo’llari, muhokama qilinadi. Kichik arxitekturaviy obyektlar nafaqat binolarni bezatibgina qolmay, balki funktsional vazifalarni bajaradigan detallardir. Ushbu maqolada biz kichik arxitekturaviy obyektlar uchun dizayn kodini ishlab chiqish jarayonini ko'rib chiqamiz. O’zbekistonning tarixiy hududlari, etnik-madaniy an'analarida mos kichik arxitekturaviy shakllarni ishlab chiqish tamoillari ko’rsatib berilgan. Tanlangan hududning tarixiy markazlari uchun kichik arxitekturaviy obyektlarini konseptsiyasi dizayn kod tamoillari asosida ishlab chiqishga oid misollar ko’rsatib berilgan.