YIRINGLI-YALLIG'LANISH JARAYONLARINI ULTRABINAFSHA NURLAR BILAN DAVOLASHNING IMMUNOLOGIK TA'SIRI (CAHIERS MAGELLANES-NS, 2024)
Yiringli-yallig'lanish jarayonlari murakkab biologik jarayonlar bo'lib, ular turli xil patogenlar va toksinlar ta'sirida paydo bo'ladi. Ushbu jarayonlar organizmning immun tizimi bilan yaqin aloqada bo'lib, ularning rivojlanishini tushunish, diagnostika qilish va davolash usullarini ishlab chiqish ilmiy tadqiqotlar uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Oxirgi yillarda ultrabinafsha (UB) nurli davolash usuli yiringli yaralarni davolashda samarali usul sifatida e'tiborga tushgan. Ushbu tadqiqot yiringli yaralarni UB-nurlar bilan davolashning immunologik ta'sirlarini o'rganishga qaratilgan.